Yıl 2015, Cilt 54 , Sayı 1, Sayfalar 43 - 45 2015-03-01

Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu
Three cases of paralysis secondary to hypokalemia and rhabdomyolysis caused by licorice root consumption

Mustafa YILMAZ Pınar AKGÜL [1] , Mehmet Ali ELÇİ [2] , Bülent AKGÜL [3]


Meyan kökü, özellikle Türkiye'nin doğusunda sıcak mevsimlerde yaygın tüketilen bir içecektir. Bu içecek özellikle ramazan aylarında bol miktarda tüketilmektedir. Bu yazıda, aşırı meyan kökü tüketimi sınrası kas güçsüzlüğü, hipokalemi, rabdomyoliz ve hipertansiyon gelişen ve potasyum replasmanı ile klinikleri düzelen 3 olgu sunduk.
Licorice root is a widely consumed drink in warm seasons, especially in the East of Turkey. This drink is consumed plentifully especially in the month of Ramadan. We hereby presented 3 cases with muscle weakness, hypokalemia, rhabdomyolysis and hypertension developed secondary to excessive consumption of licorice root, which resolved with potassium replacement.
Diğer ID JA95KV76PY
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Yazar: Mustafa YILMAZ Pınar AKGÜL

Yazar: Mehmet Ali ELÇİ

Yazar: Bülent AKGÜL

Tarihler

Başvuru Tarihi : 1 Mart 2015
Kabul Tarihi : 13 Mayıs 2021
Yayımlanma Tarihi : 1 Mart 2015

Bibtex @ { etd344109, journal = {Ege Tıp Dergisi}, issn = {1016-9113}, eissn = {2147-6500}, address = {}, publisher = {Ege Üniversitesi}, year = {2015}, volume = {54}, pages = {43 - 45}, doi = {10.19161/etd.344109}, title = {Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu}, key = {cite}, author = {Akgül, Mustafa YILMAZ Pınar and Elçi, Mehmet Ali and Akgül, Bülent} }
APA Akgül, M , Elçi, M , Akgül, B . (2015). Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu . Ege Tıp Dergisi , 54 (1) , 43-45 . DOI: 10.19161/etd.344109
MLA Akgül, M , Elçi, M , Akgül, B . "Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu" . Ege Tıp Dergisi 54 (2015 ): 43-45 <http://egetipdergisi.com.tr/tr/pub/issue/31445/344109>
Chicago Akgül, M , Elçi, M , Akgül, B . "Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu". Ege Tıp Dergisi 54 (2015 ): 43-45
RIS TY - JOUR T1 - Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu AU - Mustafa YILMAZ Pınar Akgül , Mehmet Ali Elçi , Bülent Akgül Y1 - 2015 PY - 2015 N1 - doi: 10.19161/etd.344109 DO - 10.19161/etd.344109 T2 - Ege Tıp Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 43 EP - 45 VL - 54 IS - 1 SN - 1016-9113-2147-6500 M3 - doi: 10.19161/etd.344109 UR - https://doi.org/10.19161/etd.344109 Y2 - 2021 ER -
EndNote %0 Ege Tıp Dergisi Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu %A Mustafa YILMAZ Pınar Akgül , Mehmet Ali Elçi , Bülent Akgül %T Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu %D 2015 %J Ege Tıp Dergisi %P 1016-9113-2147-6500 %V 54 %N 1 %R doi: 10.19161/etd.344109 %U 10.19161/etd.344109
ISNAD Akgül, Mustafa YILMAZ Pınar , Elçi, Mehmet Ali , Akgül, Bülent . "Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu". Ege Tıp Dergisi 54 / 1 (Mart 2015): 43-45 . https://doi.org/10.19161/etd.344109
AMA Akgül M , Elçi M , Akgül B . Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu. ETD. 2015; 54(1): 43-45.
Vancouver Akgül M , Elçi M , Akgül B . Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu. Ege Tıp Dergisi. 2015; 54(1): 43-45.
IEEE M. Akgül , M. Elçi ve B. Akgül , "Meyan kökü tüketiminin neden olduğu hipokalemi ve rabdomiyolize sekonder olarak gelişen üç paralizi olgusu", Ege Tıp Dergisi, c. 54, sayı. 1, ss. 43-45, Mar. 2015, doi:10.19161/etd.344109