BibTex RIS Kaynak Göster

İN VİTRO GLUKOZ KATARAKTI OLUŞTURULMUŞ TAVŞAN LENSLERİNİN PROTEİN ÇÖZÜNÜRLÜK ÖZELLİKLERİNE TAURİN'in ETKİSİ

Yıl 2000, Cilt: 39 Sayı: 2, 85 - 87, 01.06.2000

Öz

Bu deneysel çalışmanın amacı, in vitro koşullarda oluşturulmuş glukoz katarakttı tavşan lenslerinde taurinin, lens protein çözünürlük özellikleri üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaçla tavşan lensleri korteks ve nükleus bölgelerine ayrılarak; kontrol, katarakt ve taurin çalışma grupları şeklinde incelenmeye alınmışlardır. Lens örnekleri farklı ortamlardaki inkübasyonlan takiben korteks ve nükleus proteinlerinin fraksiyonlarına ayrılması için bir seri santrifüjleme işlemine tabi tutulmuşlardır. Böylece lens proteinleri üç ayrı fraksiyona ayrılmıştır. Bu fraksiyonlar suda çözünen, ürede çözünen ve ürede çözünmeyen protein fraksiyonlarıdır. Çalışmadan elde ettiğimiz sonuçlara göre, antioksidan özelliğe sahip taurinin, lens proteinlerinin çözünürlük özelliklerini kataraktta koruduğu söylenebilir.

THE EFFECTS OF TAURINE ON THE PROTEIN SOLUBILİTY PROPERTIES OF IN VITRO GLUCOSE INDUCED CATARACTOUS RABBIT LENSES

Yıl 2000, Cilt: 39 Sayı: 2, 85 - 87, 01.06.2000

Öz

The aim of thls experimental study is to investigate the effects of taurine on the properties of in vitro glucose induced cataractous rabbit lenses. Lens samples from the rabbits were divided into two parts as the cortex and the nucleus. These samples (nucleus and cortex) were studied under the headings of control, cataract and taurine study groups. Samples incubated in appropriate incubation media were cantrifujed for protein fractionation. Lens proteins were classified as waier-soluble, urea-soluble and urea-insoluble. According to our findings we postulate that antioxidant taurine may protect solubility properties of lens proteins against the effects of glucose induced cataract.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA64KC35YZ
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Sibel Konyalıoğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2000
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000Cilt: 39 Sayı: 2

Kaynak Göster

Vancouver Konyalıoğlu S. İN VİTRO GLUKOZ KATARAKTI OLUŞTURULMUŞ TAVŞAN LENSLERİNİN PROTEİN ÇÖZÜNÜRLÜK ÖZELLİKLERİNE TAURİN’in ETKİSİ. ETD. 2000;39(2):85-7.

1724617243172472652917240      26515    

 26507    26508 26517265142651826513

2652026519