BibTex RIS Cite

Hyperimmunoglobulin E syndrome together with molluscum contagiosum and cidofovir in the therapy

Year 2009, Volume: 48 Issue: 1, 65 - 69, 01.03.2009

Abstract

Autosomal-recessive hyperimmunoglobulin E syndrome (AR-HIES) is a rare inborn disorder characterized by recurrent skin and respiratory tract infections, chronic eczema and elevated serum IgE. Severe viral infections with molluscum contagiosum, herpes zoster and herpes simplex are reported with AR-HIES. Herein, we present an 8- year- old boy. The diagnosis of AR-HIES was made on the basis of recurrent pneumonia, disseminated molluscum contagiosum, positive family history and elevated serum concentrations of IgE. Molluscum contagiosum lesions of this patient was successfully treated with cidofovir.

Hiperimmünglobulin E sendromlu bir olguda molluskum kontagiosum ve cidofovir tedavisi

Year 2009, Volume: 48 Issue: 1, 65 - 69, 01.03.2009

Abstract

Otozomal resesif hiperimmünglobulin E sendromu (OR-HİES) tekrarlayan deri ve solunum sistemi enfeksiyonları, kronik ekzema ve artmış serum immunoglobulin E (IgE) düzeyi ile karakterize nadir görülen doğumsal immün yetmezliktir. OR-HİES'nda molluskum kontagiosum, herpes zoster ve herpes simplex gibi viral enfeksiyonlara yatkınlık bildirilmektedir. Bu yazıda erken çocukluk yaşlarından itibaren sık tekrarlayan pnömoni, herpetik ve molluskum kontagiosum gibi yaygın deri lezyonları olan, aile öyküsü ve serum IgE değerindeki yükseklik ile OR-HİES tanısı alan 8 yaşında erkek hasta sunulmuştur. Hastamızda molluskum kontagiosum lezyonları cidofovir ile başarılı şekilde tedavi edilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA67NT52FE
Journal Section Case Reports
Authors

Edeer Karaca N

Aksu G

Kütükçüler N

Publication Date March 1, 2009
Submission Date March 1, 2009
Published in Issue Year 2009Volume: 48 Issue: 1

Cite

Vancouver N EK, G A, N K. Hiperimmünglobulin E sendromlu bir olguda molluskum kontagiosum ve cidofovir tedavisi. EJM. 2009;48(1):65-9.